3700 kilogram godis – påskförsäljningen i en enda affär

3 april, 2015

Ryktet har nått mina öron att affären Daglivs vid Fridhemsplan på Kungsholmen i Stockholm sålde 3,7 ton godis igår. På en enda dag. De behövde beställa dit en extra lastbil. Helt sjukt faktiskt.

Mina barn har hört att deras kompisar kommer att få mycket godis i sina påskägg, så de har beordrat mig om att de också ska få mycket godis. Jag frågade: men hur mycket är mycket då? Tio bitar, blev svaret.

Tio bitar godis väger typ 150 gram. På Kungsholmen bor runt 55 000 personer. Om alla äter tio bitar godis går det åt 8,2 ton godis. Så jag gissar att nästan halva Kungsholmen var på Daglivs igår och handlade sin ranson påskgodis. 25 000 personer. Det måste ha varit långa köer. • Kajsa

  Herregud. Det är verkligen vansinne. Och många ursäktar frosseriet med att det bara sker en gång per år. Det sker inte bara en gång per år. Vart ska det sluta? Min dotter fick ett par fotbollsskor och ett pannband + nötter och två små kexchoklad i sitt påskägg. Hon kastade sig över fotbollsskorna… (Det fick bara plats en sko i ägget…)

 • Annika B

  Har sett frenesin vid de godislådorna före påsk… Handlade där senast i torsdags.

 • Berittis

  Skulle vara intressant att veta hur mycket läsk de sålde också. 🙂

 • En farmor

  Mitt barnbarn (2 år) fick en pippi-mugg, en bamsetandborste, en lilla My-reflex, en kylskåpsmagnet med Muminfamiljen, inhandlat på LCHF-kryssningen samt en riktig banan och några påskfjädrar – allt i ett stort påskägg. Plus en bok om djur-Vännerna som hjälps åt att cykla.

  Jag var på Daglivs, köpte lax o lite grönsaker/sparris. Vet inte säkert om jag passerade godiset, men la inte märke till någon särskild godiskö av kunder.

  • AnnFernholm

   ett mycket bra påskägg!!! Bra gjort Farmor.