Även lungcancer behöver socker

10 april, 2014

Idag är det lungcancercellernas tur (se inlägg nedan). När forskare slår ut förmågan att omvandla socker till mjölksyra stannar tillväxten av: Lactate metabolism target halts growth in lung cancer model. I detta fall blev till och med tumören mindre. • Petra Söderlind

  Nu känner man ju spontant att man skulle starta en studie där hälften av cancerpatienterna ordinerades en strikt lågkolhydratkost och den andra gruppen fick äta som vanligt och sen titta skillnad i cancertillväxt och överlevnad. Undrar också det rätta i att ge cancerpatienter speciellt patienter som genomgår tuff cytostatikabehnadling mycket söta livsmedel som läsk med hänvisning till att dom behöver få i sig alla kalorier som dom kan få. Skule man inte kunna ge dessa patiener andra livsmedel som ger energi men inte innehåller så mycket socker?

  • AnnFernholm

   Det borde gå tycker man. O om man ska äta socker kan man äta det med en massa fett. Då går sockret långsammare ut i blodet och orsakar en lägre blodsockertopp.

  • Pingo

   Om jag har förstått problemet rätt så har cancerpatienter stora bekymmer med att de blir riktigt magra så att man matar dem med socker är väl ett desperat försök att åtgärda det problemet men det gynnar då tyvärr även cancern. Fett fungerar nog bättre och borde testas kliniskt.

  • Thomas H

   Troligen skulle det gå som med Björn Vesti Nielsens diabeteskoststudie på Karlshamns lasarett för en snart tio år sedan. En grupp som åt som vanligt(med gängse dietist råd och en grupp med ketogenare kost)) Gruppen som åt som vanligt ville byta grupp när dom fick reda på resultaten för den andra gruppen…. och det nog i ännu högre grad vid cancersjukdom!

 • peter flander

  Cancerns sötsug är dess fall Cancercellen dör ifall den inte har tillgång på glukos, vilket är den enda näring den kan omsätta. Glukos bildas ur socker och andra kolhydrater. Också strärkelsen i bl.a. potatis, sädesprodukter och pasta omsätter kroppen till glukos som håller cancercellerna vid liv. Ifall cancercellerna inte får glukos dör de. Det mycket svårt att helt stävja glukosproduktionen i kroppen, men det är helt möjligt att riktigt ställa till det för cancercellerna genom att helt avstå från sockehaltiga och stärkelserika produkter och koncentrera kalori intaget på ekologiska fettrika näringsämnen rika på omega-3-fetter. Ät med måtta. Kroppens glukoslager tar slut inom 24 timmar och cancercellerna börjar försvagas och blir känsligare för den behandling patienten redan får.Uppsök en näringsfysiolog som behärskar LCHF dieten och som kan följa med utvecklingen.

  Så har jag lärt mig av b.la. professor Thomas Seyfrid som bevisar att cancern är oftatst en metabolisk sjukdom och sällan en genetisk sjokdom.

 • Pingback: Nya rön: tjocktarmscancer behöver socker | Ett sötare blod()