Den här boken kan rädda ditt liv – recension i Värnamo Nyheter

29 november, 2012

Ett sötare blod recenseras i Värnamo Nyheter av reporten Thomas Lundh. Ett utdrag:

”Fast boken är en mycket noggrann genomgång av vetenskapliga studier så sträckläste jag den, som om det vore en bra deckare. På sätt och vis är den det. Liv står på spel. Ditt eget. Debatten om vilken kost som är bäst att äta har i och för sig pågått länge. Vad Fernholm gör är att lyfta fram vetenskapen i detta inflammerade debattämne”

Tack Värnamo Nyheter! • Inger Johanson

  Såg inslaget i Efter tio i tisdagskväll och blev så intresserad av din teori/forskning och din bok så jag vill komma med ett tips att snabbt få tag i boken. Beställde den på nätet (Adlibris) samma kväll och idag, torsdag kom den i brevlådan. Så har man inte tillgång till bokhandel så….

  Slukar den just nu, väldigt spännande. Hade bestämt mig för att det var slutbantat för min del. Jag är 68 år och har jojo-bantat sen jag var 20 år. Väger på tok för mycket och oroar mig för hälsan.

  Men med det du berättar om i boken gör mig så inspirerad, inte att banta, men att leva sundare i förhållande till sockerintaget. Är en godisråtta. Tack för att du har skrivit denna bok! Med vänlig hälsning,
  Inger

  • AnnFernholm

   Å vad glad jag blir! Ja, släng allt godis all världens väg. Om du söker på nätet finns det så mycket annat gott som inte skadar kroppen. Lycka till!!!

 • Hej Ann!
  Du har väl inte missat att John Yudkins klassiska bok om farorna med socker ”Pure, White ande Deadly” nu finns i nytryck till ett bra pris?
  http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/9891/Nu-kan-du-fa-Yudkins-klassiska-bok-om-socker-for-mindre-an-1-10-del-av-vad-Kostdoktorn-betalade.aspx

  • Maria

   Per, ja den verkar vara fantastisk, speciellt sett i historiskt perspektiv. Jag har läst vissa stycken som finns på nätet.
   Tänk dig att ha en tidsmaskin och få åka tillbaka till när Yudkin kämpade mot Keys och hans hantlangare:-)
   Världshälsan hade nog sett helt annorlunda ut om Yudkin dragit det längsta strået i dåtidens ”fettkrig”!

 • Maria

  Fick precis mail från Adlibris! ”Ett sötare blod” är på väg, helgen är räddad!

 • Pingback: Årets juklapp | Formtoppa med LCHF()