Expressen Söndag om diabetes, värk, övervikt och orolig mage

19 april, 2013

Expressen söndag del 2I helgen kommer andra delen i Expressen Söndags serie om socker. De skriver ”Läs också om hur man bara genom att ta bort socker och snabba kolhydrater från kosten kan bli fri från diabetes, värk, övervikt och orolig mage. Möt Mats, Louise, Lotta och Kicki som alla har blivit friskare och smalare.”

Det ska bli spännande att läsa. Sist gjorde reportern Elin Gunnarsson ett utmärkt jobb. I Ett sötare blod skriver jag om min egen mamma och om hur hon blev av med den värsta fibromyalgivärken genom en strikt lågkolhydratdiet. I boken berättar jag också om ett par banbrytande vetenskapliga studier, publicerade i prestigetidskriften Cell, som ger biokemister anledning att tro att detta inte bara är en placeboeffekt eller humbug. Mycket talar istället för att en lågkolhydratdiet kan minska inflammationen i kroppen.

Ibland kan jag undra vad som hade hänt om min mamma aldrig hade lagt om kosten. Det är fantastiskt att det kan fungera. Det hjälper inte alla, men det hjälper ganska många. • Kalla01

  Har du hört denna från vetantandets värld?

  http://sverigesradio.se/sida/avsnitt/181106?programid=412

 • Pingback: ANTI-SOCKER | Bengt Ingerstams blogg()

 • Jag har ätit strikt lchf i fem månader, kombinerat med kokosolja, magnesium, D-vitamin, kelp och så ekologiskt som det bara går. Tidigare åt jag lchf med ”slarv” 😉

  Jag har knappt kunnat gå de senaste åren, pga av foglossning sedan 25 år, höft- och knäartos, samt biverkningar av statiner i form av muskelvärk och kramp.

  Resultatet är förbluffande, värken minst halverad, mycket större rörlighet, möjlighet att montionera i lugn takt (trädgårdsarbete) samt en mycket större ork och muskelstyrka.

  Efter att ha läst ”Ett sötare blod” har jag förstått att min ganska hälsosamma medelhavskost har gjort mig överviktig och glaserad av sockermolekyler inuti. De som äter mycket skräpmat och industriprocessad mat, jag bävar!! Detta måste spridas i alla folklager, vi går ju mot en global hälsokatastrof.

  Sedan kan jag inte nog framhålla magnesium och D-vitamin för att motverka värk och öka pigghetsgraden.

  • Grattis till dina hälsovinster!

   Kul att det sprids så mycket god kunskap i allt större takt.
   Revolutionen är verkligen på gång på allvar just nu:-)
   Glädjande att allt fler släpper fettskräcken (läs naturligt fet mat) och inser att socker och stärkelserik mat är boven.

   Måste dela med mig av Unilever och margarinindustrins senaste desperata försök att rädda sin dalande försäljning.
   Instämmer med Kostdoktorn; ”kanske den mest oseriösa reklam jag sett”!

   Man tar sig för pannan!

   http://fettkontot.se/