Ett svenskt bidrag till den amerikanska hälsan

20 mars, 2013

Swedish fish_2Den här bilden tog jag idag i Chicago. Lite ”FAT FREE FOOD” från Sverige. Ett bidrag till den amerikanska hälsan.



  • Å en delfin också.

  • Bodil J

    Vad menar dom? Vad är det som är svenskt? Jag är liksom ingen fena på det här.

  • Annika

    Visst är det underbart att de betonar fettfritt i en sockerbomb? Och ”food” är väl lite tveksamt det också…

  • Erika Groth

    Ahh, jag har faktiskt undrat över dessa ”Swedish fish” som en del amerikaner på våra dansläger tjatat om… Har du testat dem?

    • AnnFernholm

      Nej, jag gjorde aldrig det…

  • Hahaha, svenska delfiner, jättekul!

    Till något mindre kul, artikel i aftonbladet:
    http://www.aftonbladet.se/halsa/article16435884.ab

    Karin Schenck ­Gustafsson uttalar sig i slutet;

    (”Kvinnor drabbas även i hög grad av en helt annan typ av infarkt som orsakas av en spasm i blodkärlet.
    Bland de kända riskfaktorerna utgör kosten en betydande del.
    I det sammanhanget innebär de senaste årens bantningstrend med den ­feta men kolhydratfattiga LCHF-dieten ett problem, enligt Karin Schenck ­Gustafsson. Framför allt när det gäller överviktiga personer som redan har dokumenterade hjärtproblem.
    – LC-delen är bra, det är bra att äta mindre socker. Men det säger sig självt att det inte är nyttigt för en ­person med hjärtproblem att börja dagen med en frukost bestående av bacon och grädde.
    Det finns flera undersökningar som visar på en ökad dödlighet till följd av LCHF-­dieten!”) ????????????????????????????

    Vilka undersökningar då, helt sanslöst att bara få vräka ur sig en sån grov anklagelse!

    Snälla Ann, faktakoll?

    • AnnFernholm

      Semester är semester…