Föredrag i Göteborg i helgen

24 september, 2013

Curves i Kungsbacka på fredag

Nu på fredag den 27 september är du välkommen till Curves, ett gym speciellt utformat för kvinnor, i Kungsbacka klockan 17.00. Under cirka en timme kommer jag prata om Ett sötare blod i allmänhet och om cancer i synnerhet. Vi kommer bland annat gå i fotspåren av läkare som behandlade inuiter och indianer i nord västra Kanada på 1930-talet. Hälften av inträdet, 100 kr, kommer att gå till Rosa Bandet. Ring 0300-16890 för bokning av plats. Du kommer kunna köpa böcker till ett förmånligt pris.

Bokmässan på lördag

På lördag den 28 september 13.30-14:00 blir det också föredrag på Bokmässan. De hålls vid ”Forskartorget”. Kristian Petrov, idéhistoriker vid Södertörns högskola, pratar först en kvart om sockrets historia. Sedan dyker jag upp på scenen under en kvart.

Bli inspirerad till en hälsoresa

Det har också skett en förändring i Forskartorgets program. Natur och Kultur fick ett återbud, så 14.10 (direkt efter mitt eget föredrag) ska jag intervjua Charlotta Lithman som förra hösten gjorde en hälsoresa coachad av Gunilla Eldh och Martin Ingvar, författare till Hjärnkoll på vikten. DN Söndag följde henne under tre månader. Nu har hon skrivit en bok om hur det var: Jag börjar på måndagOm den ska hon och jag prata. All är välkomna!

10 oktober i Visby

Är du gotlandsbo, får du inte glömma att anmäla dig till föredraget den 10 oktober klockan 19.00. Susanne Nyström anordnar detta. Läs mer och anmäl dig här: mittlivochmittansvar.wordpress.com.

Föredraget kommer handla om granskningen av våra kostråd och hur höga blodsocker kan skada hjärta och hjärna. Det blir också en extra del kring cancer och lite nya insikter som jag har fått efter att ha skrivit boken. Det kommer att finnas böcker att köpa till ett förmånligt pris.