Föredrag om barn och socker i Visby 8 oktober

2 oktober, 2015

På torsdag – 8 oktober – blir det föredrag om barn och socker i Visby, Solbergaskolans matsal. Många tror att barn som äter mycket godis på sin höjd får lite extra övervikt, men det handlar om så mycket mer. Till exempel kan ett högt insulin i kroppen förklara varför barn nuförtiden växer tidigare under livet, går in i puberteten tidigare, ofta får akne i tonåren och varför så många kvinnor har problem med sin ägglossning, PCOS. Sådant ska vi prata om.

Anmälan till: karin.gardell@folkbildning.net. Kostnad: 50 kronor. Tid: 18.30.

Här följer resten av höstens föredrag:

14 oktober, Södra Hestra kyrka, Broaryd

Om barn och socker. Tid: 18.00. Föredraget är kostnadsfritt och ingen anmälan behövs.

15 oktober, Veberöds bibliotek, Skåne

Om barn och socker. Anmälan till Veberöds bibliotek via mejl, biblioteket.veberod@lund.se, eller telefon: 046-35 67 84. Föredraget är kostnadsfritt.

29 oktober, Gamla Elverket, Falun

Lunchföreläsning om Ett sötare blod. Förköp av biljetter via receptionen på Näringslivets hus i Falun. Föredraget kostar 50 kronor. Från klockan 11.00 kan du äta sopplunch till en kostnad om 75 kronor. Arrangeras av NBV Dalarna, Gamla Elverket och Falu kommun.

29 oktober, Danssalongen, Folkets hus, Säter

Föredrag om Ett sötare blod klockan 18.30. Förköp av biljetter på Säters bibliotek, kostnad 50 kronor. Arrangeras av NBV Dalarna och Säters kommun.

3 november, Arbis, Helsingfors, Finland

Om barn och socker. Tid 18-19.30. Följ denna länk för mer info.

9 november, ABF-husetet, Stockholm

Föredraget anordnas av bröstcancerföreningen Amazona i Stockholm. Det är kostnadsfritt för medlemmar, övriga 100 kronor. Ingen anmälan behövs. Alla är välkomna! Tid: 18:30.

10 november, Nässjö bibliotek

Om barn och socker. Klockan 18.30 i Avenasalen. Biljetter: 50 kronor, säljs via Nässjö turistbyrå, 0380-51 80 60 eller via www.nassjo.se/evenemang.

12 november, Dieselverkstaden, Stockholm

Detta blir en PREMIÄR. För första gången ska jag prata om min nya bok:SMAKÄVENTYRET. Tid: 11.00 för alla föräldralediga. Mer info via denna länk.  • Jan Johansen

    Du är och blir en hjältinna Ann när det gäller kampen för riktig mat och kampen för en vettigare sockerkonsumtion 🙂 När jag växte upp i Danmark på 80-talet då kunde jag till och från få extra godis förutom lördagsgodiset eftersom ”det var ju bara socker, och det blir man inte tjock av”….nej då……… Nu har jag i år gått ned från 128 kg till 82 kg på lågkolhydratskost (och för att behålla vikten äter jag kolhydratsreducerat och acceptera hembakat fullkornsbröd UTAN tillsättning av vit mjöl eller mjöl som inte är fullkorn) men när jag var som störst var i 2011 då jag nådde imponerande 136 kg på en diet som var hemlagat mat, och fettsnål men nog så mycket snabba kolhydrat och socker 🙂 Jag klandrar inte mina föräldrar för att lära mig fel för på den tiden visste man inte bättre än så och man sade att det bara är när man äter det tillsammans med fett (och därmed var det ju fett som gjorde att man blev fet). Idag har vi blivit klokare och resultaten av en sådan diet säger mer än tusen ord.

    • AnnFernholm

      Hej och grattis till en fantastisk viktnedgång. Och tack för mycket värmande ord!