Föredrag Stockholms Stadsbibliotek – påminnelse

29 januari, 2013

Här kommer en påminnelse om att det blir föredag om Ett sötare blod på Stockholms Stadsbibliotek på torsdag klockan 18.30. Det kommer att finnas gott om tid att ställa frågor och den som vill kan få testa att äta tio geléhjärtan och mäta sitt blodsocker, ett experiment vi gjorde på bokens release.

Mer info hittar du på Stadsbibliotekets hemsida: biblioteket.stockholm.se/kalender/hälsoeffekter-av-ett-sekel-med-socker.

VÄLKOMMEN! • MariaLilja

  Hej Ann!
  Planerar du några föredrag i Göteborgsområdet?

  • AnnFernholm

   Inte vad jag vet just nu…

 • Erika Groth

  Kommer du att hålla några fler allmänna föredrag i Stockholm/Uppsala inom den närmaste tiden? Jag hade velat komma idag, men har tyvärr gått och blivit sjuk så det blir inget av med det.

  • AnnFernholm

   Vad synd! Jag har inga andra föredrag inplanerade nu.

   Krya på dig!

 • Börje

  Jag har just skrivit till Diabetesföreningen i Skåne och föreslagit att du kommer hit också. Hoppas du och föreningen nappar

 • Karin

  Tack för ett intressant föredrag ikväll

  • AnnFernholm

   Tack själv! Trevligt att träffa dig igen!!!

 • AnnFernholm

  Det låter trevligt!

 • Timo Rajala

  Jag var på föredraget ikväll. Det var mycket intressant. Tack!

  Något som jag har funderat på är varför så många charkprodukter innehåller druvsocker. Att det innehåller socker öht är ju förstås eländigt, men varför just druvsocker? Eller det kanske är en omskrivning av majsstärkelse/glukossirap som verkar finnas i överflöd.

  Bifogar också ett foto som jag tog vid föredraget ikväll, såg att det finns en knapp för att ladda upp en bild med Disqus. Får se om det fungerar 🙂

  • AnnFernholm

   Druvsocker är enbart glukos. Varför de väljer att ha det vet jag inte. Men jag har också tänkt på att det är onödigt att ha i. Troligtvis har någon testpanel tyckt att det smakar lite godare då.

   Vad roligt med bilden!!! Det fungerade. Får jag lägga upp den på bloggen?

   Vad

   • Timo Rajala

    Självklart får du lägga upp bilden på bloggen 🙂

 • pre-diabetiker

  Tack för ett intressant föredrag ikväll på stadsbiblioteket om din bok Ett sötare blod. Det var ju gott och väl att det inte fanns några dolda diabetiker bland dem som åt sockrade hallonhjärtan.
  Jag själv har vid ett tillfälle för några år sedan gjort en egen glukosbelastning, hemma med egen blodsockermätare.
  Mitt fastevärde var då 7.1 mmol och jag drack ca 3 dl druvsockerblandning. Efter 40 minuter var mitt blodsocker uppe på 14.8 mmol. Efter 2 timmar var mitt blodsocker nere i 6.7 mmol. Efter ytterligare 1 timme åt jag frukost: omelett med vispgrädde istf vatten plus stekt bacon och lite grönsaker. Efter en timme ytterligare var mitt blodsocker nera på 5.3 mmol.
  Intressant att en fet frukost sänkte blodsockret ytterligare!

  • AnnFernholm

   Hej och tack själv! Det var roligt med så många frågor och ett sånt intresse!

   Eftersom du inte åt något ytterligare socker, brände kroppen resterna av druvsockret, skulle jag gissa…