Först halvan av Kostfondens vetenskapliga råd är tillsatt

3 november, 2014

Logga_grönUnder de senaste månaderna har vi arbetat med att tillsätta Kostfondens Vetenskapliga råd. Det har varit viktigt att hitta personer med hög vetenskaplig integritet. Personligen är jag mycket glad för de forskare som har tackat ja till att arbeta med fonden. De kompletterar varandra på ett utmärkt vis och jag känner mig fylld av tillförsikt att det här kommer att kunna leda fram till bra vetenskapliga studier som kan fylla alla de kunskapsluckor som finns på kostområdet. Du hittar forskarnas namn och en presentation av dem här: Vetenskapligt råd (som ni ser är jag också med på ett hörn).

Nu återstår en eller ett par ledamöter och två suppleanter innan rådet är komplett. Då kan fonden på allvar börja sitt arbete. Vill du vara med och bidra? Följ denna länk: LÄMNA BIDRAG. • Åke Wahlqvist

  Tack Ann! Helt nya högt meriterade människor i ditt, jag säger ditt vetenskapliga råd!

 • Lotta

  Lite snabbt skrivet kanske, rätta till så blir inlägget ännu bättre!
  Mvh Lotta

 • Stefan*

  Väldigt intressanta ledamöter med mycket erfarenhet under bältet. När jag första gången läste om Kostfonden och det kommande Vetenskapliga rådet, tänkte jag direkt på Jonas Lindblom, och hoppades på att han skulle bli tillfrågad och vara intresserad. Kerstin Brismar och Nina Rehnqvist är ju båda meriterade och väl förtrogna med hur en slipsten ska dras i dessa sammanhang.

  Det fina i kråksången med den vetenskapliga metoden är att den möjliggör kvalitetskontroll av forskningen oavsett vilka utgångspunkter forskarna hade när de påbörjade sina studier eller experiment. En sann vetenskapsman/-person är den som slänger gamla uppfattningar på skräphögen när forskningen (strikt vetenskapligt utförd) visar att de var felaktiga/hade otillräckligt informationsvärde. Jag ser fram emot fortsättningen och tror att jag snart dubblar mitt månatliga bidrag till Kostfonden.

  • AnnFernholm

   Hej och vad glad jag blir att höra att du tror på detta. Själv tycker jag det är superspännande!!!

 • Patrik Nilsson

  Varför inte också välja någon från det gamla ”gardet”? Det vill säga en person som inte riktigt tror på att kost kan påverka hälsan.

  • AnnFernholm

   När vi närmar oss vetenskapliga studier, är tanken att de arbetsgrupper som ska utforma studien, ska bestå av forskare från både ”det gamla” och ”det nya” gardet. Först då finns en chans att studiedesignen blir objektiv.

   • Patrik Nilsson

    Men då så, då blir jag nöjd.

    • AnnFernholm

     Vad bra!

 • LottaJ

  Ser verkligen ut som en bra bredd, förutom kvinnodominansen (! 😉 )
  Någon som har kunskap om och forskar inom autoimmuna sjukdomar kanske kunde komplettera?

  • AnnFernholm

   Det kommer fler män snart! O inom andra områden. Dock inte autoimmuna till att börja med.

 • olle

  Finns det inte någon LinkedIn grupp för kostnaden?

  • AnnFernholm

   Gissar att du menar ”för Kostfonden”. Nej, inte än. Står på att göra listan.