Glad Påsk

4 april, 2015

 

I morgon bär det av till Funäsdalen för lov och ledighet. Önskar er alla en Glad Påsk! • Pernilla

  Hej Ann!

  Jag hoppas att du haft en skön påskhelg!? Jag trillade precis över denna intervju med en cancerläkare. http://foodpharmacy.se/2015/04/mandagsintervju-vi-pratar-kost-och-cancer-med-onkologen-david-stenholtz/
  Som jag uppfattar det så hävdar han att en vegansk livsstil skulle leda till färre fall av cancer och att animaliska produkter plus mjölk (pga IGF 1) är the real bad guys… Inte riktig vad jag själv läst mig till… Jag är så nyfiken på hur du ser på saken och om du vet om det finns något forskningsstöd för det han påstår?

  • AnnFernholm

   Samer som baserar sin kost på rökt renkött har en mycket lägre risk att få cancer än övriga skandinaviska befolkningen. Inuiter, som enbart lever på animalisk föda, har också haft en dokumenterat låg cancerrisk. Det där stämmer alltså inte.

   Dessutom har jag svårt att förstå hur han får IGF-1 från mjölk att passera intakt genom magsyran, förbi alla enzymer som bryter ner proteiner och in genom tarmväggen.

   Personligen tror jag att kolhydraterna spelar en mycket större roll. De har en effekt på det IGF-1 som produceras inuti våra egna kroppar.

   Men att grönsaker är fyllda med ämnen som skyddar mot cancer har han helt säkert rätt i.