Gör vården till en valfråga

5 mars, 2013

I söndags avslutade Maciej Zaremba sin artikelserie kring vården: Patienten och prislappen. I den sista delen, ”Hur mycket oro tål en människa?” går han bland annat in på den svenska cancersjukvården: ”Patienter i Sverige får vänta längre än i till exempel Ungern, Tjeckien och Danmark på besked om den där knölen i bröstet.”

Maciej Zaremba brukar skriva med ett djupt engagemang. Men den här gången når han en ny dimension. Han liksom väser fram texten mellan sammanbitna tänder. Man kan skönja ett ursinne över hur vården misshandlas av styrande politiker. Det är ingen idé att jag refererar vad han skriver. Det är mycket bättre att ni läser själva. Det är djupt berörande. Och jag kan inte säga annat än att jag hoppas att vården blir en valfråga.

www.dn.se/Stories/stories-kultur/den-olonsamma-patienten • Karl E Arfors

  Vilket fantastiskt förslag Ann att göra vården till en valfråga. Det skulle sätta fart på debatten. Jag har tidigare föreslagit till KD att ta hand om denna situation och ta tag i vården och utveckla den – men dom förstår inte och frågar kanske läkare i etablissemanget som heller inte förstår.
  Om dom gjorde det skulle dom kanske få lite fler röster och överleva utan våra stödröster, som jag också givet i två val.
  Stå på Ann!
  hälsar karl

 • Tanken är god men det vore betydligt bättre att starta med kosten vilket snabbt skulle medföra att belastningen på vården skulle minska betydligt,,,,

 • Jag hoppas verkligen det blir en valfråga

 • Kikki Sandström IC

  Jag säger som Saga – det måste bli en valfråga!
  http://kikkisandstrom.se

 • Pingback: Gör vården till en valfråga | Politik()