Istället för marsipanbröd

19 april, 2013

marsipanbröd

Min man har alltid varit svag för Anton Berg’s marsipanbröd, framförallt de med kognaksmak.  Nu har han utvecklat en egen, mindre söt, variant som han själv är mycket nöjd med. Hans kollegor gav dem också godkänt. Kanske något inför helgen? Om jag var diabetiker skulle jag nog byta ut florsockret mot något sötningsmedel. Så här gjorde han:

Mixa:

500 g Mandlar
25 g Kokosfett (lite mer kan vara bra för att få dem något saftigare)
1 tsk Bittermandelolja
2 tsk Florsocker
1 msk Konjak

Låt kallna i kylen

Kavla ut i plastfolie ca 2 cm tjockt, skär ut kuber.

Smält 70% Choklad och doppa kuberna i två omgångar låt svalna emellan.



  • CeciliaM

    Det ser otroligt gott ut! Tusen tack för receptet! 🙂

  • Stefan Markebo

    Det där ser lovande ut. Men var tusan hittar man bittermandelolja? Jag har sökt i livsmedelsbutiker och hälsokost.
    Vad är det förresten för skillnad på bittermandelolja och bittermandelarom?

    • AnnFernholm

      Det är nog det som kallas för bittermandelarom…

  • Ella

    Tänkte testa att göra dessa, men proportionerna känns lite märkliga.. 500 gram mixade mandlar och enbart 25 gram kokosfett – är det verkligen rätt??

    • AnnFernholm

      Han säger så. Men ha du i lite mer kokosfett. Tror det kan bli lite saftigare!