Kommentarspolicy – det är saklighet som gäller

14 december, 2012

Jag är jätteglad för att det är så många som läser den här bloggen och med ett sådant engagemang. Det är viktiga frågor att diskutera. Här får man diskutera sakfrågor precis hur mycket man vill. Men jag har just bestämt att jag tar bort alla personliga påhopp i kommentarer. Det är helt okej att argumentera mot någon annans argument. Men det är inte okej att argumentera mot deras person eller personlighet. Saklighet är en viktig grund till förändring. • KataM

  Bra!

  Jag önskar att fler tänkte som du. Personliga påhopp är inte okej och tar bara fokus från sakfrågan.

 • Professor Göran

  Alla bloggar har sin egen karaktär, för detta ligger i sakens natur, och den som äger bloggen sätter förstås agendan, som man brukar säga, och i händerna på en person som disputerat inom molekylär cellbiologin så är en seriös debatt kring kostens betydelse för vår hälsa enligt min mening trolig. Inte minst efter att nu ha läst största delen av din bok så stärks jag i denna tro.

  Jag har själv försökt sätta mig in i ABC inom det nya område, som molekylärbiologin inneburit för mig, genom attunder ett par år ganska noggrant ha studerat standardverket Alberts et al. – faktiskt ett väldigt gediget verk enligt min egen standard. Och en otroligt spännande kunskapresa har denna läsning varit och en resa som ännu inte är slut; jag har ungefär trehundra sidor kvar.

  Mina många med forskning inom flygmotormaterialorådet har var varit väldigt utmanande och stimuleerande men molekylärbiologin verkar vara ett ännu mer utmanande område så om jag hade kunnat börja om min forskarbana så hade jag kanske satsat på detta område istället.

  Jag tror att bloggar som denna har en oerhörd betydelse för att åstadkomma paradigmskiften och att det är viktigt att även forskarutbildade deltar med kommentarer och inte stannar i sina ”elfenbenstorn”.

  Lycka till med denna blog där jag innbillar mig att jag kommer vara en flitig gäst.

  • Ann Fernholm

   Hej och tack! Ja, den kemi som sker i våra kroppar är otroligt spännande och många gånger överraskande. Det är inte alla gånger lätt att förstå sig på och att kroppen ens fungerar är lite av ett underverk! Personligen har jag alltid problem när jag ska popularisera förhållandet mellan gener och proteiner i kroppen. Det är så komplext, men så himla coolt. Tänkt vilken utveckling det har varit sen Crick, Watson (med Rosalin Franklins hjälp) läste DNA:s struktur.

 • Steffen

  Jag tycker det är helt OK, personpåhopp ska inte finnas i kommentarerna. Sober ton tack!

  Tack för en spännande bok! Jag köpte den som e-bok, så skönt att kunna läsa den på iPad och/eller dator. Har dessutom redan köpt ett par ex extra i bokform som present till släktingar. Det är verkligen en ögonöppnare och motiverar en att i ännu högra grad vara försiktig med sockerarter.

  Har lagt din blogg in i min RSS-läsare, så jag inte går miste om ett enda inlägg!

 • Självklart ska det hållas en saklig och god ton utan raljerande inslag – eftersom jag är en praktiskt lagd man tycker jag ett ett gott exempel kan vara på sin plats!

  http://www.lakartidningen.se/07engine.php?articleId=16074

 • Steffen

  Thomas: tack för länk – intressant att läsa ”respekterad” läkares osakliga uttalanden. Men mest intressant var nästan att läsa alla kommentarerna till hans ”recension”!