Långkok i low-carb tappning

19 september, 2013

Långkok

Nu kommer en kokbok för alla som vill prova low carb i form av slow cooking. Det är Birgitta Höglund som är i farten igen: Långkok för LCHF och paleo. I samband med att Ett sötare blod kom ut, hörde hon av sig och undrade om inte jag ville skriva ett förord. Långkok är inget jag har ägnat mig åt tidigare. Jag tänkte: ”det här kan bli ett äventyr”. Och det blev det. Numera äger jag en riktig gjutjärnsgryta.Den tänker jag använda flitigt nu när grillsäsongen börjar att lida mot sitt slut. Vad sägs om söndagsstek med blåbärsgräddsås, grytstekt nötlägg med salami, eller äppelgravad lax? Birgitta Höglund använder sig av många mustiga kryddor, som gjort för hösten. • Pingback: Tack för mig efter 3 år och 900 inlägg på bloggen | Birgitta Höglund´s Mat()

 • MariaLilja

  Kul, Grattis!
  Den får jag spana in.
  Det blir mycket rolig matlagning i höst 😉

 • Lyx-LCHF

  Eller så kan man gå ut på nätet, leta upp långkoksrecept, och utesluta de ingredienserna som kroppen inte tycker om, och eventuellt byta ut till sådant som passar.

  Då kan bokpengarna gå till mat istället…

  • AnnFernholm

   Visserligen. Personligen gillar jag att bläddra i vackra kokböcker.

 • Anna

  Långkok FTW! Perfekt att släng in gjutjärnsgrytan i ugnen och sedan åka och göra annat (läs klättra).

 • Stine

  Den er bestilt 🙂