Ljudboken finns att ladda ner

19 februari, 2014

För någon månad sedan lanserades Ett sötare blod som ljudbok via prenumerationstjänsten Storytel. Nu finns den att ladda ner till dator eller mobil. Den verkar billigast hos Adlibris. Du når den via denna länk. • Thomas B

  Ok.
  Helt utanför ämnet men om detta tycker jag kan vara av intresse för fler än lilla jag.

  http://www.stefan jarl.se/underkastelsen

  En dokumentär om andra orsaker till diabetes, cancer,infertilitet, beteendestörningar……..än bara fel mängd kolhydrater/socker.
  Ann, den här dokumentären borde intressera dig som vetenskapsjournalist och kunnig i molekylär bioteknik.
  Sen vet inte jag om ni redan känner till detta. I så fall ber jag om ursäkt för att ha upptaget er tid.
  Filmen kan tyckas lång, 2 delar men jag tror ingen ångrar sig efter att ha sett hela filmen.
  Om ni vågar.
  PS. Funkar inte länken ovan, som det aldrig brukar göra då jag länkar …. skriv bara in stefan jarl+underkastelsen i Webbläsaren.

 • AnnFernholm

  Hej och jag har sett den. Tycker att den i grunden har ett viktigt budskap, men jag irriterade mig ofantligt mycket på hur onyanserat det framställdes. Vi får inte glömma att när det gäller vissa kemikalier har vi här i Sverige fått det mycket, mycket bättre. Mycket skit ligger kvar på exempelvis Östersjöns botten. Men i Stockholm har exempelvis luften blivit bättre på gatorna. Det är mycket värre på andra ställen i världen än här.

  Just diabetespassagen irriterade mig mest. Tycker det är farligt om vi börjar jaga orsaken till fetma bland kemikalierna, när den finns i den yoghurt och de flingor som barn äter. Det gäller att fokusera på det viktigaste först. Kanske bidrar kemikalier också, men det mönster som fetman följer talar för sockret.

 • Thomas B

  Okey, jag har verkligen inte för avsikt att gå i polemik med dig men detta kanske kan intressera;
  http://www.ur.se/produkter/176303-ur-samtiden-hett-om-mat-hormonstörande-ämnen-och-folkhälsan
  Jag tänkte bara att det kanske finns andra orsaker till diabetes/cancer
  än socker/kolhydrater.
  En tanke bara…