New York Times om sockerlobby

14 februari, 2014

För ett par dagar sedan publicerade New York Times denna artikel om den lobbying som pågår för att high fructose corn syrup och socker ska framstå som hälsosamt: Rival Industries Sweet-Talk the Public – NYTimes.com. Sockerindustrin och stärkelseindustrin, som framställer high fructose corn syrup från majs, tävlar om marknadsandelar. Sockerindustrin vill gärna framstå som mer nyttig. Nu har de båda parterna stämt varandra och tack vare rättegången har en rad hemliga dokument offentliggjorts. De avslöjar bland annat hur industrin betalar akademiska professorer för att gå i deras ledband. Mycket intressant läsning.



  • maxiq

    Från Text-TV:

    ”Mer än 1.200 ton av felmärkt eller
    undermålig mat har beslagtagits i en
    stor internationell operation.
    Här i Sverige hittades omkring fem ton
    av en produkt som angavs vara blandad
    honung och som fick saluförbud.

    -Den innehöll majssirap och honungs-
    arom, säger Pontus Elvingsson vid
    Livsmedelsverket”

  • Thomas B

    Apropå Lobbying, Någon som sett the brussels business ?
    http://www.youtube.com/watch?v=OKngj1Kza_c
    Lite lång, kanske men intressant.

  • Thomas B

    HJÄLP !!! Vad svårt det är att lägga in en fungerande länk.
    Den här kanske kan fungera
    http://www.svtplay.se/video/956528/lobbyisterna
    57 min. Tillgänglig till 21 Feb. (5 dagar kvar)
    Intressant detta om: The European round table of Industrialist,
    förkortat ERT. Och den Svenska inblandningen. Se Wikipedia, den Engelska delen.
    Eller skriv bara in i Webbläsaren: the brussels business

  • Pingback: Runda hörnan()