Nya rön: även tjocktarmscancer har hög omsättning av socker

13 maj, 2014

För bara någon månad sedan skrev jag om studier som visar att cancerceller vid malignt melanom, bröstcancer och lungcancer är beroende av att ha en hög omsättning av socker. Nu kommer en rapport som visar att samma sak gäller vid tjocktarmscancer: Researchers identify link between colon cancer and metabolism. När forskarna hämmar cancercellernas förmåga att omvandla glukos till mjölksyra, för cellerna en tynande tillvaro.

Utöver detta vet forskare att höga insulinnivåer i blodet triggar cancercellers tillväxt: Här kan du se ett reportage om detta sänt i SVT:s Vetenskapens värld: Cancerns gåta. Det finns också beskrivet i Ett sötare blod

Läs tidigare inlägg: Även lungcancer behöver sockerCancercellers sötsug borde bli deras fallBröstcancerceller tycks vara beroende av socker. • Björn

  Men fortfarande blir man idiotförklarad av onkologen om man tar upp detta.
  Fortfarande tycker Svensson, Cancerfonden och media att eftersom cancer ökar måste vi forska fram bättre behandling istället för att forska kring förebyggande. Läkemedelsbranschen tittar på, gnuggar händerna och stöttar forskningsprojekt som kan mynna ut i mer $$$.
  Fortfarande serveras kolhydratsbaserad mat till cancerpatienter och sjukhus-dietisten ger råd om sockerkost för att ”få energi och hålla vikten”
  Hur länge ska galenskapen pågå?

  • AnnFernholm

   Jag googlade lite på radiumhemmets hemsida. Hittade inte längre deras kostråd om att man ska dricka saft och få i sig söta saker mm. De fanns där när jag skrev ”Ett sötare blod”.

   • Björn

    Bra framsteg! Hoppas de även rensat bland kostråden i böcker och broschyrer hos cancerupplysningen i entréhallen.

   • Thomas H

    Det är väl i och för sig bra om du har rätt om radiumhemmet, Ann men smygs nu förändringar in så tar det lång tid! Vad gäller LCHF så har ju vår sjukvård ännu inte infört detta där det behövs och fortfarande sker det mesta underifrån…. förloppet blir nog detsamma vad gäller även LCHF för för cancerpatienter… Sen å andra sidan gör du en jätteinsats för just denna fråga och det är bra och välbehövligt! Tack!

   • Hej Ann
    blev diagnosticerad i januari med lymfom- då fick jaf en broschyr som heter (om jag kmr ihåg rätt) ”Mat vid cancer”
    Mycket riktigt så rekommenderas smörgåsar o saft som ”bra” mellanmål. Och om man behöver mer energi så ska man lägga till mer ris, pasta eller potatis.
    Skrev om det i min blogg kanjagkandu.com för att jag blev så irriterad.
    Fruktansvärt!

    Så mycket lögner och ekonomiska intressen i cancer så det är äckligt. Berättar gärna om hur jag fått byta läkare 4 ggr för att jag (vilket jag har full rätt till) inte tog cytostatika eller strålning som behandling. Är nu för andra ggn på Arcadiakliniken i Tyskland för behandling där man dessutom rekommenderar en ketogen kost vid cancer. Underbart med lärda, intresserade, respektfulla läkare och inte präglade läkare som hemma i Sverige.

 • stKnut1a
 • LottaJ

  Det är så bra att du sprider denna kunskap på ett vetenskapligt sätt!!!