Om Kostfonden hos kostrådgivarna

24 oktober, 2014

Gästbloggar i dag hos Kostrådgivarna om Kostfonden. Läs mer: Kostfonden – en ideell kraft för förändring.  • Nea

    Hej! Jag har läst lite om LCHF och undrar om LCHF-kosts eventuella påverkan på hjärnan. När jag har läst Kostdoktorns blogg har jag sett flera inlägg som handlar om personer som lidit av epelepsi som efter LCHF-kost blivit fria från anfall. Min pojkvän har sömnapné och efter sömnutredning är det konstaterat att den är neurologisk. Jag förstår att det är en svår fråga att svara på, men skulle LCHF-kost eventuellt kunna göra att hans andning under sömnen blir bättre? Tacksam för svar!

    • Ann Fernholm

      Det finns ingen forskning på sömnapné och lågkolhydratkost vad jag vet. Däremot har jag hört flera personer som har fått en effekt sedan de lagt om kosten, varav en är en nära släkting till mig som kunde sluta med sin andningsmask på natten. Det enda man kan göra är att pröva sig fram.