Om socker, barn och mat. Föredrag i Kungsbacka, Svenljunga och Varberg

1 september, 2016

Snart är det dags att börja höstens föredragsturné. Premiär blir det i Kungsbacka den 22 september. Klockan 15.00-15.45 pratar jag om bebisar, mat och det stora smakäventyret i kulturhuset Fyren. Alla bebisar är speciellt välkomna (så att de lär sig rätt från början!).

Klockan 18.30–20.30 blir det sockersnack i aulan på Elof Lindälvs gymnasium.

Föredragen är öppna för alla – det är bara att komma. Läs mer här: Kungsbacka.

6 oktober, Svenljunga

I Svenljunga pratar jag på Teaterbiografen den 6 oktober klockan 18.00-20.00. Tema: socker och Det sötaste vi har (barnen alltså). Föredraget arrangeras av Marie Johlbring. Läs här hur du anmäler dig: Föreläsning i Svenljunga.

12 oktober, Varberg

Nästa anhalt är Campus Varberg, där föreläsningen är öppen för alla. Temat är (surprise) sockrets hälsoeffekter. Hur har ett sekel med socker påverkat oss? Tid 18.00-20.00. Mer info här: Varberg.

Forskar Grand Prix, Uppsala, 30 september

För er som gillar att tänka på annat än socker kan jag även rekommendera Forskar Grand Prix i Uppsala den 30 september. Där kommer vi att utse Uppsalas bästa forskningskommunikatör. Åtta forskare får fyra minuter på sig att presentera sin forskning. En jury och alla i publiken avgör vem som går vidare till den stora riksfinalen i Stockholm senare under hösten.

Undertecknad kommer att fungera som moderator. Kom dit! Det börjar klockan 17.00 på Västgöta Nation (Nostalgi! En gammal Uppsalastudent ser alltid de gamla slitna nationerna som i ett romantiskt skimmer.)

VÄLKOMMEN! Vem du än är. Var du än är.