Pågens bidrag till folkhälsan

13 april, 2016

Pågen reklam

Pågens har utvecklat ett nytt koncept för att sälja bröd. Reklamen i Sköna hem får mig att tänka på 1930-talets sockerpropaganda:

ju mer socker på gröten

Jag tänker att Pågen har gjort en genial omvärldsanalys. För visst är det väl omtanke om barnfamiljers ekonomi som gör att de har glass och godis på brödet, istället för skinka och ost? • F

  http://pagen.se/hejamackan/all-in-mackan/

  All in-mackan

  Unna dig en bröddessert nästa gång du är sugen på något riktigt gott. Testa allt från att addera glass, chips och chokladsås till att göra fattiga riddare och brödpudding. Bara fantasin sätter gränsen för vad du kan åstadkomma. Heja Mackan!

  Ingredienser

  2 portioner

  2 skivor PågenLimpan

  3 msk hasselnötskräm

  2 nävar chips

  2 dl vaniljglass

  Strössel

  Godis

  Marshmallows

  Salt kolasås

  2 dl socker

  50 g smör

  2 dl grädde

  1 tsk flingsalt
  Vem vill ha det här?
  Vem vill ge sina barn det här?
  Är det ett dåligt skämt?
  Chips med kolasås?
  Jag vet faktiskt inte vad jag ska tro.,,

 • Boel Lagerwall

  Hej Ann,
  full förståelse för din fundering i en viktig fråga! Bilden du hänvisar till är en av många olika bilder i en kampanj där vi vill visa hur många variationsmöjligheter en macka kan erbjuda – allt från den enklaste ostmacka via helvegetariska middagsmackor till just en dessertmacka, som man kanske kan unna sig någon gång ibland. Vi ville helt enkelt inspirera till lite experimentlust i köket! Jättetråkigt om någon tagit illa vid sig, det var aldrig vår mening, bra också att du är uppmärksam eftersom det här är en viktig fråga för oss som stort bageri. Vår ambition är att erbjuda stor variation, allt från osötade fullkornsbröd till något gott till helgen – så att alla kan hitta något som passar smak och tillfälle.

  Vänliga hälsningar

  Boel Lagerwall

  Kommunikationschef på Pågen

  • AnnFernholm

   Naglarna med ett avskavt nagellack på personen på bilden gör att det ser ut som att ett barn äter just denna macka. Hur kommer det sig att ni inte ger barnet – som har en kropp som ska växa – en bättre macka? Vet ni hur mycket socker det är i er kreation? Långt över vad något barn någonsin ska äta. Det är härligt med kreativitet, men kreativitet som leder till barnfetma ger jag inte mycket för.

 • F

  Jag förstår fortfarande inte vad Pågen tycker att man ska göra med bland annat 2 skivor PågenLimpan, 2 nävar chips, 2 dl vaniljglass, 2 dl socker (!), 50 g smör och 2 dl grädde. Ska detta mosas ihop och sedan smetas ut på 2 brödskivor?
  Har någon på Pågen testat detta? Vad ska 1 dl socker göra på 1 brödskiva? Det låter helt sinnessjukt. Korrekturläste ni inte dumheterna som reklambyrån hittade på, eller vad hände egentligen? Äter ni sånt här själva?