Smakäventyret – lugnar föräldrar och utmanar industrin

7 november, 2015

Att släppa en ny bok är nervöst. Vet alla redan det jag skriver? Kommer någon att finna den intressant? Därför var det en lättnad när jag i morse läste Emilias reaktion på boken. Hon tycker att hon har fått flera aha-upplevelser: Smakäventyret – om att lära små barn att äta | En Emilia – hälsa & life design

Ett kort utdrag: ”Boken fyller en viktig funktion – och det är att lugna mig som mamma (och även pappa). Här får du kunskap kring hur viktigt järn är (för det är det!) men samtidigt: att industrigröt inte behöver vara svaret på din oro. Mycket av det små barn behöver finns i riktig mat. Den som du och jag äter. Ja, vi ska vara försiktiga med salt – men det är ingen fara om barnet får i sig lite grann. Det är en kunskapstät bok, men presenterat på ett aptitligt sätt. Lättläst om man så vill.”

Titta in på Emilias blogg för att läsa om mer om vilka guldkorn hon tyckte att boken hade.

På torsdag vid lunchtid blir det föredrag om SmakäventyretDieselverkstaden här i Stockholm. • Karin

  Jag fick hem boken i brevlådan igår och jag har redan läst halva boken! Jag har längtat länge efter denna bok och den är helt fantastisk!!! Jag har redan rekommenderat den till mina vänner och till alla i en fb-grupp för nyblivna mammor! Min dotter är 1,5 år och jag börjar känna stressen att hon ska gilla och testa så mycket mat som möjligt innan hon kommer in i den kräsna fasen.. Men tack vare ett stort stöd från Moniques”Barnmatsboken” och din bok ”Det sötaste vi har” så har jag gjort så gott jag har kunnat med att servera riktig och näringstät mat! Broccoli har hon aldrig gillat men tack vare din nya bok så ska det snacksas på smörindränkt broccoli var och varannan dag:) Tack för 3 fantastiskt bra böcker!!!
  Trevlig helg,
  Karin

  • AnnFernholm

   O det värmde! Heja dig. Det bästa när de sedan blir lite mer kräsna är matsagor.

 • Jan Johansen

  jag ska också snart skaffa hem den 🙂