Smygpremiär för:
Det sötaste vi har!

24 september, 2014

NOK_FERNHOLM_DET_SOTASTE_VI_HAR_6Förlaget, Natur & Kultur, och jag tycker att ni trogna bloggläsare ska få läsa Det sötaste vi har före alla andra och till ett specialpris. Därför har vi i dag en liten smygpremiär! En vecka framåt kan ni ladda ner boken här från sajten för 139 kronor. Följ länken: ladda ner e-boken. Jag hoppas att ni ska lära er lika mycket nytt som jag har gjort på att skriva boken!

För att hjälpa föräldrar att minska på allt socker till sina barn finns i slutet av boken en rad recept på sockersnåla godsaker. Det finns också tips på bra mellanmål och mat man kan ha med på resen (så att man inte alltid hamnar på en viss hamburgerkedja). Jag vill passa på att tacka alla som har bidragit med recept till boken: Birgitta Höglund, Monique Forslund, Cecilia Blidö, Ingela Nannström och förskolan Tallbacken i Knivsta. Ni är guld värda!

Skriver detta på tåget till Göteborg och Bokmässan. Vill du höra mer om boken – kom torsdag 11.00-11.20 eller söndag 12.15-12.30 till det som kallas för Forskartorget.

Release på Nordiska museets nya sockerutställning

Den 22 oktober blir det release med ett längre föredrag på Nordiska museet i Stockholm. De öppnar en utställning om sockrets historia och hur vi blev sockerätare den 3 oktober. Från klockan 17.oo är det gratis inträde. Klockan 17.30 berättar utställningsproducenten Amanda Creutzer om själva utställningen i 20-25 minuter. Sedan håller jag låda i cirka 1,5 timmar med en liten paus. Kostnad: 120 kronor (20 kronor kommer att gå till välgörenhet).

Är du intresserad av att komma på det releasen? Mejla till Kristina Billow på Natur & Kultur. Hon skickar mer info när det närmar sig. Följ denna länk så hittar du hennes adress. • Steffen

  Hej Ann. Spännande! Kan du precisera vilken typ av e-bok det handlar om? Är det i PDF-formatet är jag inte speciellt intresserad, men är det i ePub, som Ett sötare blod, så är jag mycket intresserad! MVH Steffen

  • Ann Fernholm

   Det är samma som Ett sötare blod!

 • Steffen

  Tack Ann. Jag köper direkt!

 • Therese

  Hejsan Ann.

  Jag är mycket involverad i sockerdebatteb och förstår verkligen vilken drog och gift det är vilket inte många förstår. Jag har sänt in många medborgar förslag till kommunen om åtgärder för att minska socker konsumtionen för våra barn osv. Skrivt en hel del inlägg i lokaltidningen osv. En mycket engagerad förälder helt enkelt! Jag har en ide att skicka in ett medborgarförslag att alla rektorer och måltidsperonal i kommunen samt alla politiker ska läsa din nya bok som jag tror sätter huvut på spiken på problemet med att ge socker till våra älskade barn. Jag tänker att det är enklare att sända in medborgarförslaget digitalt (kan ju inte köpa 100 böcker för att ge dem en var även om jag önskade att jag hade råd med det) Om jag köper denna e-bok kan jag sedan på något vis skicka den vidare till politikerna och ansvarig så dem kan läsa dem? Hoppas du tror på min ide. Tror du kan hjälpa mig på något sätt? Den borde spridas ut till alla politiker och kostchefer osv i alla kommuner i hela landet. Kanske du kan efterlysa ”agenter” i varje kommun som kan sprida vidare din livsviktiga information på något sätt? Hoppas du förstår vad jag har för ambitioner. Ha en skön dag Med vänlig hälsning, Therese

  • Ann Fernholm

   Hej och det finns inget sätt att sprida boken på det viset. Jag förstår din goda ambition, samtidigt skulle jag som författare aldrig överleva om jag gav bort boken gratis. Det är rätt knapert som det är när man skriver faktaspäckade böcker som jag.

 • Fundersam

  Grattis Ann till nya boken, om du visste vad det du skriver betyder mycket. Dina faktakollar älskar jag, de är som en sval bris i all upphetsning och jag har upptäckt att det sunda förnuftet talar lågmält men konsekvent. Får se om jag nappar på detta eller väntar in vanliga boken 🙂

 • Åh vad jag ser fram emot att läsa denna! Väntar nog in den ”riktiga” boken dock 🙂

  Ett tips som jag kom att tänka på för marknadsföring – skicka ett ex av boken till Blondinbella 🙂 Hon har ganska nyligen fått barn och skriver en del om hur de tänker med mat till honom, mycket ekologiskt osv. Hon har ju enormt många läsare så det kan vara en bra kanal för marknadsföring, och ett sätt att nå många läsare som kanske inte hittat denna bok annars!

  • Ann Fernholm

   Tack! Ska tipsa förlaget om det.

 • Steffen

  Nu har jag läst de första 4 kapitlen. Det är vansinnigt spännande. Också för oss, som inte har några (hemmaboende) barn. Ska sätta i gång med kapitlet om mättnadshormonet leptin. Det tror jag blir riktigt spännande!

  • Ann Fernholm

   Ooo vad roligt att höra! Hoppas resten av boken också ska engagera!

 • Gunnel

  Tack för erbjudandet om specialpris, men jag vill nog hålla ”en riktig” bok i min hand. Grattis till den nya boken förresten!

  • Ann Fernholm

   Jag tycker också att det är något speciellt med en riktig bok!

 • Lennart Thol

  Hej Ann Du har väckt mitt intresse för vad som händer i våra ådror när Vi äter onödigt socker.
  Kan Du beskriva vad som händer i ett blodkärl om Vi utgår från ett helt friskt opåverkat blodkärl.
  DVS hur startar åderförkalkningen från scratch.
  Är åderförkalkning en autoimmun sjukdom?

  Med vänlig hälsning,
  Lennart Thol

 • Oskar W. Kristensen

  Hei og takk for sist, Ann
  Kjøpt boka og gleder meg til å lese den 🙂

  • Ann Fernholm

   Jag hoppas att du ska finna den intressant!

 • Malin

  Hej Ann!
  Funkar det att köpa boken utomlands eller är det problem med rättigheter? Jag försökte få din första bok översatt till tyska men hittade tyvärr inget förlag som var intresserat. Kommer den engelska översättningen kunnas läsas utomlands? Vill i alla fall läsa den här nya boken och hoppas att jag kan ladda ner den?

  Hälsningar
  Malin

  • Ann Fernholm

   Ja, den engelska översättningen kommer att kunna läsas utomlands. Du ska även kunna ladda ner de andra. Du får höra av dig om det inte går!

 • Johanna Holm

  Hej, jag har beställt två exemplar av den riktiga boken, då jag planerar att låna ut boken till vänner och bekanta som jag nog inte kan övertala att köpa den själva. Dessutom får jag och mannen chansen att läsa samtidigt ;-)! Har också tipsat kommunbiblioteket.
  Väntar med spänning!