SvD om socker och smaklökar

22 februari, 2013

Bra artikel idag i SvD om hur vi har ändrat våra smakpreferenser.socker och smak



  • Hej Ann.
    Läste en intervju med Jörgen Vesti Nielsen från i lördags.
    http://www.lchf.se/Bloggar/Blogg/tabid/83/EntryId/10043/Intervju-med-Jorgen-Vesti-Nielsen.aspx
    Jag blir så arg när jag tänker på hur många människor som inte blir hjälpta i den svenska vården idag pga. många gånger ren prestige och/eller ointresse!

    Jag tycker det är fullkomligt häpnadsväckande att politiker och beslutsfattare inte visar mer intresse av dessa frågor. Både samhällsekonomiskt med överförskrivning av insulin, statiner o liknade, för att inte prata om onödigt personligt lidande.
    Jag läste om en typ-2 som bad om input från sin läkare ang. om att försöka äta sig frisk på LCHF och fick till svar: ”Vi sysslar med sjukvård här, inte friskvård!”, jösses!
    Eller som Nielsen säger i intervjun. ”Follow the money”.

    Blodsockermätningen hemma i helgen var väldigt intressant:-)
    Förväntningar infriade, 1 o halvt Tacoskal i fedags (en i övrigt ok Taco på egna kryddor och såser, ingen majs) gav mig en höjning från 4,7 till 6,3.
    Sambon hade fikat på tårta på eftermiddagen och kom hem med 6,8!

    Lingongrovan till frukost gav mig en höjning från 4,2 till hela 7,3.
    (efter dryga timmes promenad senare på em. 4,9)
    Sambon åt både lingongrova och danskt rågbröd, gick från 4,7 till 5,5.

    Ägg o baconfrukosten svischade nästan omärkt förbi, på mig 4,3 till 4,7

    Vi testade också öl o vin på eftermiddagen utan mat.
    Jag drack 1 stort glas torrt vitt vin och låg kvar på 4,7
    Sambon drack 2 starköl och slog rekord (hmm)7,7.
    Vad lärde vi oss av detta då, Tacos med skal, inte för ofta.
    Hellre vin än öl.
    Lingongrova, aldrig mer!

    • AnnFernholm

      Intressant! Det märks verkligen vad man äter. Men ni har ändå en ganska god blodsockerkontroll. De värden ni uppnådde är inte farliga. Jag antar att de gick ner inom någon timme…