Föredrag om socker i Partille, Karlskrona och Östersund

13 oktober, 2016

I skrivandet stund sitter jag på tåget hem från en fullsatt sockerföreläsning i Varberg. Och snart går höstens turné vidare. Här är alla inbokade föreläsningar, från Karlskrona i söder till Östersund i norr:

Partille, 17 oktober, Kulturum

Diabetesorganisationen i Sverige, DiOS, och Storstockholms diabetesförening, SSDF, har dragit igång ett stort sockerprojekt. Jag har tidigare berättat om den sockerbroschyr som vi har utvecklat. Som en del av sockerprojektet blir det också sockerföredrag runt om i landet. I Partille organiseras det av Alingsås diabetesförening.

Plats: Partille Kulturum, Stora scenen. Gamla Kronvägen 56. Tid: 18:30.

Fri entré för medlemmar, icke medlemmar betalar 80 kr kontant. Ingen föranmälan behövs. Salen är stor och rymmer många. Mer info här: Socker – Hur påverkar det oss?

Karlskrona, 22 oktober, 10.00

Även detta föredrag är en del av DiOS och SSDF:s sockerprojekt. Arrangör är Blekinge diabetesförening.

Plats: Sparresalen, Karlskrona. Tid: 10.00-12.30.

Föranmälan via denna länk: Blekinge diabetesförening.

Kluk och Östersund, 9-10 november

Den 9 november bär det av norrut, först till Kluk som ligger en timmes bildresa nordväst om Östersund. Där blir det riktigt drag. Jag snackar socker och dragspelaren Folke Lindqvist underhåller. Läs mer om hur du anmäler dig här: Bowling i Kluk.

Den 10 november blir det favorit i repris på Ecocaféet i Östersund. Sist blev det fullsatt, så skynda om du vill ha någon av de 70 platserna. Tid: 18.30. Mer info här: Ett sötare blod – om hälsoeffekterna av ett sekel med socker.

Stockholm, 12 november

Föredraget arrangeras av DiOS och SSDF. Boka datumet, det kommer mer info senare.

Uppsala, 24 november

Föredraget arrangeras av DiOS och SSDF. Boka datumet, det kommer mer info senare.

Stockholm, 26 november, Skönhetsmässan Acadermia

Titeln på föredraget under Skönhetsmässan är: Socker – hotet mot din hälsa och hud. Visste du exempelvis att hormonet insulin påverkar halten fritt manligt könshormon i kroppen, vilket i sin tur har en effekt på dina talgkörtlar och akne? Lite sånt ska vi prata om. Plats: Skönhetsscenen, Stockholmsmässan. Tid: 13.oo-13.45. Mer info här: Skönhetsmässan Acadermia.

Visby, 5 december, Almedalsbiblioteket

Det är nog tredje gången jag pratar socker i Almedalsbiblioteket. Så snart är Gotland en sockerfri zon 🙂

Tid: 18.00. Fri entré, ingen anmälan behövs. Lokalen rymmer 80 personer. Först till kvarn…

VÄLKOMMEN!